Interieurfotografie

Elke makelaar weet het, met de juiste foto’s is een huis zó verkocht. Ik zet niet alleen een pand mooi op de foto, maar zorg er ook voor dat het interieur op zijn best gepresenteerd wordt. Of het nou gaat om een rijtjeswoning of een luxe kantooromgeving, met het juiste beeld spreek je de juiste mensen aan.

Vraag jezelf bij het presenteren van je interieur eens af wat je precies wilt laten zien. Het hele interieur of juist een detail? Vaak zijn foto’s van een interieur een onderdeel van een reportage. De foto’s worden dus beschouwd als deel van een geheel. Belangrijk hierbij is dat de belichting goed is uitgekiend. Je wilt natuurlijk dat de kleuren van een interieur er op elke foto hetzelfde uit zien.

Als fotograaf moet je dus rekening houden met licht. Je kijkt naar de speling van het daglicht en de lampen in het interieur, zoals halogeen, led-verlichting en tl-verlichting. Elke lamp heeft zijn eigen kleurenspectrum. Als fotograaf is het dus de kunst om dit met elkaar in evenwicht te brengen, zodanig dat er een soort van natuurlijk licht ontstaat.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw project?